Home / Nieuws / Nuon komt met WiFi LED-verlichting

 

Nuon wil vanaf het begin van het volgend jaar beginnen met de levering van LED-verlichting die kan worden aangesloten op het draadloos netwerk. De lampen zouden volgens Nuon niet alleen energiezuinig zijn, maar ook erg eenvoudig te bedienen.

De LED-verlichting wordt geleverd met een speciale lighting connector en door deze connector aan te sluiten op de router, zullen alle lampen een ipv6-adres op het lokale netwerk krijgen. De lampen kunnen daarna worden bediend met behulp van speciale apps voor bijvoorbeeld smartphones en tablets.

De applicaties kunnen de lampen niet alleen in- en uitschakelen, maar het is ook mogelijk om met behulp van de applicaties bijvoorbeeld timers in te stellen en de verlichting op bepaalde tijden te laten in- en uitschakelen. Een lamp vergeten uit te schakelen is er op die manier niet meer bij.

De lampen werken samen in een mesh netwerk en dit zorgt ervoor dat lampen niet alleen direct van de router data kunnen ontvangen, maar ook via lampen in het netwerk zelf. Op deze manier wordt een goede dataoverdracht gegarandeerd en zal het signaal overal goed zijn. Er kunnen tot 500 lampen op een netwerk worden aangesloten.

Het bedrijf achter de lamp laat weten dat ze op dit moment ook naar andere technieken kijken, zo denken ze erover na om een lamp te maken die met behulp van een sim-kaart kan worden aangesloten op het internet. Zo zou de lamp altijd en overal bediend kunnen worden. Deze lampen zullen naar verwachting echter minder vaak worden gebruikt en daarnaast zullen de kosten hoger liggen door het gebruik van mobiele data.

In het laatst genoemde geval zal de gebruiker op zoek moeten naar een goed en betaalbaar data-abonnement en de verschillende sim only vergelijken zal dan dus erg belangrijk zijn. De WiFi-lampen zullen geen bijkomende kosten hebben, aangezien voor het gebruik van een eigen WiFi-netwerk niet betaalt hoeft te worden. De WiFi-lamp zal naar verwachting ongeveer 30 euro gaan kosten.

Bron: tweakers.net