Het internet zal in de komende jaren moeten overschakelen op IPv6, omdat er onvoldoende IPv4-adressen zijn om iedereen van een eigen IP-adres te voorzien. Niet het hele internet zal op hetzelfde moment overstappen van IPv4 naar IPv6 en de overgang moet dus goed worden gepland.

World IPv6 Day

World IPv6 Day was de eerste wereldwijde publieke test die met het nieuwe protocol werd gehouden. De test vond plaats op 8 juni 2011 en gedurende 24 uur lieten toonaangevende websites als Google, Facebook en Yahoo! zien dat bedrijven klaar zijn voor IPv6. In totaal deden meer dan 1000 bedrijven mee aan World IPv6 Day en het was een groot succes.

De testdag toonde eens te meer aan dat internetbedrijven het belang van IPv6 realiseren en dat ze in het belang van het internet bereid zijn om samen te werken en een belangrijke innovatie als IPv6 te promoten.

World IPv6 Launch

De World IPv6 Launch vond op 6 juni 2012 plaats en was de volgende belangrijke stap op weg naar IPv6. Het was eigenlijk de vervolgstap op World IPv6 Day en verschillende toonaangevende internetbedrijven en providers lanceerden op deze dag de ondersteuning voor IPv6.

Bedrijven als Google, Facebook, Microsoft en NASA behoren sinds 6 juni 2012 allemaal tot de eerste bedrijven die hun website bereikbaar maakten voor IPv6-verkeer. In de nabije toekomst zullen waarschijnlijk vele andere grote en kleine bedrijven de voetsporen van deze grondleggers volgen.